Omgevingsmanagement
In aanbestedingsprocedures wordt steeds vaker omgevingsmanagement meegenomen. Wat houdt dit precies in? Omgevingsmanagement begint met het inventariseren van de stakeholders en hun belangen. Denk voor de vernieuwing van bijvoorbeeld een brug niet alleen aan gemeente, provincie, omwonenden, brugwachters en het scheepsverkeer, maar ook aan de pers, winkeliers, busdiensten, taxibedrijven, spoorwegbedrijven, forenzen, scholen en de plaatselijke VVV.

Uw omgevingsmanager
Als strategisch omgevingsmanager wordt ik veelal ingezet binnen een tenderteam of als ontvanger/behandelaar van klachten bij een lopend project. In die rol zorg ik ervoor dat overlast en hinder voor de stakeholders verminderd wordt door daarvoor een plan te schrijven. Dat omvat communicatie, het regelmatig geven van een update en het bedenken van logistieke oplossingen. Ook tijdens de uitvoer van een project is de omgevingsmanager het aanspreekpunt voor overlast, klachten, zorgen, maar ook voor suggesties die het project kunnen verbeteren. Voor stakeholders is het prettig dat er iemand direct aanspreekbaar en bereikbaar is, omdat dit soort input op de werkvloer vaak niet de aandacht krijgt die het wel behoeft.

Optimale communicatie naar stakeholders
Afhankelijk van het project worden verschillende communicatiemiddelen ingezet voor omgevingsmanagement: een website met alle nodige contactmogelijkheden, flyers en posters, communicatiekanalen van de gemeente, lokale dag- en weekbladen en soms zelfs een app. Zoals nu in Amsterdam de app Superroute wordt ingezet: forenzen krijgen actuele en persoonlijke reisinformatie voor slimme routes waardoor files verminderen.

Contact

Met onderstaand formulier neemt u contact met mij op. Ik bel u terug en vervolgens kijken we hoe ik als project- of procesmanager, interim- of omgevingsmanager een rol kan spelen in uw organisatie of project.

Piet Conijn
+31 (0) 6 53 40 79 54
info@proout.nl
Het formulier is succesvol verzonden.
Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.